Sposób przygotowania:
domowe bułki
1 przygotować rozczyn:
drożdże wkruszyć do wody.Dodać cukier i odstawić na kilkanaście minut.
2 Przesianą mąkę wsypać do miski,dodać rozczyn,sól oraz oliwę lub olej.Wyrabiać ciasto do momentu aż będzie gładkie i zacznie odchodzić od ręki.Ciasto należy przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
3 Gdy ciasto podwoi swoją objętość,formować z niego niewielkie kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na kilkanaście minut,po czym piec ok 30 minut w temp.180 stopni
drożdże wkruszyć do wody.Dodać cukier i odstawić na kilkanaście minut.
2 Przesianą mąkę wsypać do miski,dodać rozczyn,sól oraz oliwę lub olej.Wyrabiać ciasto do momentu aż będzie gładkie i zacznie odchodzić od ręki.Ciasto należy przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
3 Gdy ciasto podwoi swoją objętość,formować z niego niewielkie kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na kilkanaście minut,po czym piec ok 30 minut w temp.180 stopni