Sposób przygotowania:
Domowe crunchy z jabłkami
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jeśli są one kwaśne słodzimy do smaku. Smażymy około 15-20 minut. Gotowe zdejmujemy z ognia, dodajemy do nich galaretkę, dokładnie mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Crunchy: Do miski przekładamy mąkę, płatki, cukier, masło, orzechy. W rękach wykonujemy kruszonkę. Gotową przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę. Posypkę zapiekamy około 20 minut w 180˚C do zrumienienia. W czasie pieczenia należy ją przemieszać. Po upieczeniu studzimy. Śmietana: Do garnka przekładamy śmietanę. Dokładamy do niej mleko, cukier i całość miksujemy do uzyskania puszystej śmietany. Tak przygotowane składniki układamy naprzemiennie w pucharkach: jabłka, śmietana, crunchy, jabłka, śmietana, crunchy. Całość dekorujemy melisą i podajemy.