Sposób przygotowania:
Domowe czipsy ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy na bardzo cienkie plasterki. Odsączamy, suszymy, mieszamy z oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i tymiankiem.Piekarnik rozgrzewamy na 250 stopni. Wstawiamy blachy wyłożone papierem do pieczenia na dolny i środkowy poziom żeby nagrzewały się razem z piekarnikiem.Jak piekarnik się nagrzeje rozkładamy nasze surowe jeszcze czipsy na blachy - idealnie aby ziemniaki nie zachodziły na siebie. Wstawiamy blachy ponownie do piekarnika i pieczemy 20 minut; potem zamieniamy blachy miejscami i znowu 20 minut.Po 40 minutach powinny być już prawie gotowe, zmniejszamy temperaturę, lekko je mieszamy; przewracamy delikatnie i dopiekamy jeszcze kilka-kilkanaście minut w niższej temperaturze ( 180-200).Wyjmujemy i podajemy do obiadu lub np jako czipsy do różnych dipów.