Sposób przygotowania:
Domowe faworki
Z podanych składników wyrabiamy ciasto, wyrobione ciasto wałkiem rozwałkowujemy na cienko i kroimy na paski (4x15 cm). każdy pasek nacinamy w środku i przez to nacięcie przewlekamy i wywijamy jeden koniec paska. Partiami kładziemy na rozgrzany tłuszcz, Usmażone faworki odsączamy na ręcznikach papierowych. Gdy faworki już ostygną, oprószamy je cukrem pudrem.
![Domowe faworki Domowe faworki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-faworki-198535.jpg)
![Domowe faworki Domowe faworki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-faworki-198536.jpg)
![Domowe faworki Domowe faworki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-faworki-198537.jpg)
![Domowe faworki Domowe faworki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-faworki-198538.jpg)