agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

lepsze niż te z fast food

Domowe hamburgery Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • mięso mielone drobiowe 1/2 kg
  • mięso mielone wołowe 250g
  • jajko 1 szt
  • cebula 1 szt
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • bułki
  • ketchup
  • majonez
  • musztarda
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
cebulę w zależności od upodobań kroimy w większe lub mniejsze kawałki. ja użyłam robota kuchennego i wybrałam w duże kawałki.
do miski przekładamy mięsa, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku oraz 2 łyżki bułki tartej. wszystko dokładnie mieszamy. formujemy kulki , następnie je "rozpłaszczamy" i obtaczamy w bułce tartej. smażymy na oleju z obu stron na brązowo.
bułki przekrawamy , jedną część smarujemy ketchupem i majonezem lub musztardą. dodajemy mięso. serwujemy z warzywami:)

Smacznego:)
Domowe hamburgery
takie hamburgery to olbrzymia frajda dla dzieciaków:)
Domowe hamburgery
można wymieszać różne rodzaje mięsa lub zrobić tylko z 1 rodzaju
Domowe hamburgery
można wymieszać różne rodzaje mięsa lub zrobić tylko z 1 rodzaju
Domowe hamburgery
można wymieszać różne rodzaje mięsa lub zrobić tylko z 1 rodzaju