InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Domowe hamburgery

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie, smaczne i zrobione w domu, więc wiesz co jesz :)

Domowe hamburgery

Składniki:

Domowe hamburgery

 

  • cztery bułki (specjalne do hamburgerów lub inne, jakie lubisz)
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • twaróg półtłusty (ok 150g)
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej
  • musztarda
  • majonez
  • pomidor
  • ulubiona sałata
  • cebula
  • keczup

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Mięso wymieszaj z twarogiem, bułką tartą, solą i pieprzem, uformuj cztery kotlety, usmaż je na patelni. Bułki przekrój, spód każdej posmaruj musztardą, górę majonezem, ułóż na nich pokrojone w plastry pomidora i cebulę, dołóż sałatę i kotleta, całość wstaw na 15 minut do piekarnika. Podawaj ciepłe, polane wewnątrz keczupem.