agasso

agasso

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Domowe hamburgery 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny pomysł na piknik lub jako przekąska w podróży

Domowe hamburgery 8

Składniki:

Domowe hamburgery 8

 

  • 8 małych bułeczek poznańskich (sprawdźcie skład tych pieczonych w swojej piekarni. Czasem dodają maślankę lub serwatkę),
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego,
  • 1 jajko,
  • 1 cebula zwykła,
  • 1 cebula czerwona,
  • kilka pieczarek,
  • mała puszka kukurydzy,
  • kilka ogórków konserwowych,
  • musztarda,
  • keczup,
  • majonez,
  • sól, pieprz, ostra papryka,
  • bułka tarta,
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery 8
białą cebulę pokroić w bardzo małą kosteczkę. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Podsmażyć na oleju. W dużej misce wymieszać mięso, jajko, sól, pieprz, ostrą paprykę i kilka łyżek bułki tartej. Dodać przestudzoną cebulę z pieczarkami i wyrobić wszystko na gładką masę. Ulepić płaskie kotleciki nieco mniejsze niż bułeczki. Opanierować w bułce tartej i usmażyć na patelni. Ostudzić. Z bułeczek odkroić górę tak by powstało z niej wieczko. Miąsz z dolnej połowy delikatnie ugnieść, by powstało miejsce na kotleciki. Do tak powstałej miseczki wlać trochę keczupui musztardy. Dodać 1/2 łyżeczki kukurydzy i kilka plasterków ogórka i czerwonej cebuli. Na to włożyć kotlecik. Górę bułki posmarować majonezem i przykryć nią całość.