Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery 8
białą cebulę pokroić w bardzo małą kosteczkę. Pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Podsmażyć na oleju. W dużej misce wymieszać mięso, jajko, sól, pieprz, ostrą paprykę i kilka łyżek bułki tartej. Dodać przestudzoną cebulę z pieczarkami i wyrobić wszystko na gładką masę. Ulepić płaskie kotleciki nieco mniejsze niż bułeczki. Opanierować w bułce tartej i usmażyć na patelni. Ostudzić. Z bułeczek odkroić górę tak by powstało z niej wieczko. Miąsz z dolnej połowy delikatnie ugnieść, by powstało miejsce na kotleciki. Do tak powstałej miseczki wlać trochę keczupui musztardy. Dodać 1/2 łyżeczki kukurydzy i kilka plasterków ogórka i czerwonej cebuli. Na to włożyć kotlecik. Górę bułki posmarować majonezem i przykryć nią całość.