Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Domowe hot dogi 4

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Domowe hot-dogi, dzieci będą zachwycone

Domowe hot dogi 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hot dogi 4

 

Sposób przygotowania:

Domowe hot dogi 4
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać mleko i cukier, wymieszać, wsypać mąkę i sól, dolać olej, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około godzinę. Parówki obrać z osłonek, przekroić na pół. Plastry sera przekroić na pół. Po godzinie ciasto krótko wyrobić, podzielić na 10 części, każdą rozpłaszczyć, położyć połowę parówki, zwinąć i uformować podłużną bułeczkę. Ułożyć na blasze. Położyć połowę plasterka sera. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Piec w 180st C około 30minut. Lekko przestudzić. Podawać z sosem czosnkowym, keczupem lub surówkami.
Domowe hot dogi 4
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać mleko i cukier, wymieszać, wsypać mąkę i sól, dolać olej, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, na około godzinę.
Domowe hot dogi 4
Parówki obrać z osłonek, przekroić na pół. Plastry sera przekroić na pół.
Domowe hot dogi 4
Po godzinie ciasto krótko wyrobić, podzielić na 10 części, każdą rozpłaszczyć, położyć połowę parówki, zwinąć i uformować podłużną bułeczkę.
Domowe hot dogi 4
Ułożyć na blasze. Położyć połowę plasterka sera. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Piec w 180st C około 30minut.

Tagi:

sery ser hot dogi