bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Domowe kebaby z grilla

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Domowe kabeby na patyczkach

Domowe kebaby z grilla

Składniki:

Domowe kebaby z grilla

 

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego
  • jajko
  • 3 łyzki bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • pieprz kolorowy mielony
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej
  • 1/2 pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • (mozna uzyc przyprawy do gyrosa/kebaba)
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Domowe kebaby z grilla
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki godzine. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Bierzemy garść farszu i oblepiamy równo patyczek formujac zgrabny kebab. Smażymy na grilu, najpierw na wyższej półce, potem obniżamy na chwilę ruszt i pozwalamy kebabom mocniej się przysmażyć. Można tez usmażyc na patelni w swojej kuchni.