kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Domowe kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na domowe kopytka. Możemy je podać do obiadu np. z mięsem lub jako samodzielne danie. Polecam.

Domowe kopytka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe kopytka

 

Sposób przygotowania:

Domowe kopytka
Ugotowane ziemniaki przekładamy do praski i przeciskamy.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na kilka części i robimy podłużne wałeczki, kroimy w romby.
Widelcem robimy wzorek. Gotujemy w osolonej wrzącej z olejem około 3 - 5 minut od wypłynięcia.
Przekładamy do zimnej wody i odsączamy.
Domowe kopytka
Wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy ciasto.
Domowe kopytka
Z zagniecionego ciasta formujemy podłużne wałeczki.
Domowe kopytka
Na pokrojonych kopytkach robimy wzór widelcem.
Domowe kopytka
Kopytka gotujemy w wodzie z olejem i solą.