Sposób przygotowania:
Musztardowa szynka Eli szpikowana boczkiemprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Przygotować musztardę, słodką paprykę i przyprawę do mięs.
przygotowanie składników cd
Połowę wędzonego boczku pokroić w długie słupki. Resztę boczku pokroić w kostkę.
przygotowanie mięsa
Szynkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie mięsa cd
W mięsie naciąć wzdłuż długie otwory. Do otworów wcisnąć słupki boczku. Mięso związać w kilku miejscach sznurkiem.
przygotowanie mięsa cd
W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Wyjąć mięso i przestudzić.
przygotowanie mięsa cd
Przestudzoną szynkę posmarować musztardą.
przygotowanie mięsa cd
Do brytfanki włożyć cebulę, czosnek, pokrojony boczek i razem przesmażyć.
przygotowanie mięsa cd
Do brytfanki włożyć mięso, dodać paprykę słodką i przyprawę do mięs. Całość podlać sokiem z kiszonych ogórków i wodą. Dusić mięso aż będzie miękkie. Mięso wyjąć z sosu i odłożyć na 15 minut.
Pokroić mięso na grube plastry. Powstały sos zmiksować.
podawanie
Podałam szynkę z ziemniakami i surówką z rzodkwi i marchewki.
podawanie cd
Na drugi dzień szynkę podałam z kluskami tartymi i surówką.
SylaUla
eli_555
Dziękuję, była pyszna.