Sposób przygotowania:
Domowe kruche muśnięte czekoladą
Do przesianej mąki dodać cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Pokrojone na kawałki masło dodać do mąki, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i śmietanę. Ciasto dokładnie zagnieść. Ciasto przekładamy do maszynki z konkretnym wzorem ;-) Ciasto wyciskamy na papier do pieczenia i porcjujemy nożem na krótsze ciasteczka. Pieczemy przez ok. 15 min w 200'C, do zrumienienia. Odkładamy na wystudzenia. Następnie rozpuszczamy mleczną czekoladę w kąpieli wodnej (lub gotową polewę czekoladową) i smarujemy spodnie części ciasteczek. Ciasteczka zostawiamy na kratce do całkowitego zastygnięcia czekoladowej polewy. Zachowają świeżość przechowywane w zamkniętym pojemniku. Z podanych proporcji wychodzi ok. 30 ciasteczek.
Nina W.
gosiapiotrek23
marietta