mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Lekkie i kruche ciastka z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne kruche ciasteczka z czekoladą.

Lekkie i kruche ciastka z czekoladą

Składniki:

Lekkie i kruche ciastka z czekoladą

 

  • 250 g margaryny
  • 3 żółtka
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1,5 szklanki białego cukru

Sposób przygotowania:

Lekkie i kruche ciastka z czekoladą
W misce umieścić miękką margarynę, żółtka jajek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę i cukier. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto włożyć do maszynki ze specjalną końcówką i wyciskać ciasteczka. Ciastka poukładać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec 15-20 minut. Po upieczeniu ciastka wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Gorzką czekoladę roztopić w wodnej kąpieli. Gorącą polewać wystudzone ciasteczka. Smacznego.