Sposób przygotowania:
Domowe spaghetti
Zagotowujemy wodę na makaron. W momencie wrzenia wlewamy łyżkę oleju, dodajemy łyżeczkę pieprzu cayenne, bazylię i tymianek oraz sól. Wrzucamy makron i gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Ważne, żeby makaron pozostał al dente, a nie został rozgotowany. W tym czasie przygotowujemy sos. Pieczarki kroimy w plastry i podpiekamy na patelni, dodajemy posiekaną w piórka cebulę. Pomidory należy sparzyć. Obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek, dolewamy odrobinę wody i dusimy aż pomidory zmiękną i całość przybierze kształt sosu. Doprawiamy bazylią i tymiankiem. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na talerze - nie przelewamy go wodą, dzięki czemu będzie oblepiony przyprawami, które dodaliśmy do wody i pikantny, dzięki pieprzowi cayenne. Na makaron nakładamy sos i posypujemy żółtym serem. Jeśli mamy mało czasu możemy użyć gotowego sosu.