Sposób przygotowania:
Domowe Spaghetti ala Bolognese
Pieczarki kroimy w talarki.W międzyczasie gotujemy makaron jak na opakowaniu .
Mięso wrzucamy na rozgrzaną na patelni łyżkę oleju. Chwilkę podsmażamy ,aż się ładnie zarumieni.
Wrzucamy pieczarki,dobrze solimy.
Smażymy na wolnym ogniu aż woda prawie cała odparuje i całośc będzie usmażona.
Dodajemy sok pomidorowy i smażymy jeszcze z minutkę doprawiając przyprawami.
Na końcu wlewamy do szklanki odrobinę wody,rozcieńczamy łyżeczkę płaską mąki wraz z łyżką śmietanki UHT 12%. Wlewamy i mieszamy aż zgęstnieje (musi się zagotować). Dodajemy połowę łyżeczki cukru by smak się "przegryzł". Reszta według uznania. Smacznego.
Mięso wrzucamy na rozgrzaną na patelni łyżkę oleju. Chwilkę podsmażamy ,aż się ładnie zarumieni.
Wrzucamy pieczarki,dobrze solimy.
Smażymy na wolnym ogniu aż woda prawie cała odparuje i całośc będzie usmażona.
Dodajemy sok pomidorowy i smażymy jeszcze z minutkę doprawiając przyprawami.
Na końcu wlewamy do szklanki odrobinę wody,rozcieńczamy łyżeczkę płaską mąki wraz z łyżką śmietanki UHT 12%. Wlewamy i mieszamy aż zgęstnieje (musi się zagotować). Dodajemy połowę łyżeczki cukru by smak się "przegryzł". Reszta według uznania. Smacznego.