Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Domowe wafle czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowe wafle czekoladowe z andrutów

Domowe wafle czekoladowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowe wafle czekoladowe

 

  • kostka masła
  • 500 g mleka w proszku
  • 1/2 szklanki wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 czubatych łyżek kakao
  • opakowanie andrutów

Sposób przygotowania:

Domowe wafle czekoladowe
Stopić masło. Dodać cukier oraz kakao, po roztopieniu cukru wsypać mleko w proszku. Całość  dokładnie wymieszać. Gotową masą smarować andruty, przykrywać kolejnymi i tak do wyczerpania zapasów masy. Gotowe andruty najlepiej przyłożyć deską do krojenia. Odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu pokroić w romby.
Domowe wafle czekoladowe
Stopić masło. Dodać cukier i kakao, po roztopieniu cukru wsypać mleko w proszku.
Domowe wafle czekoladowe
Gotową masą smarować andruty, przykrywać kolejnymi i tak do wyczerpania zapasów masy.