Sposób przygotowania:
Domowe zapiekanki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.Szynkę i pieczanki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę smażymy na rozgrzanym maśle do miękkości,dodajemy szynkę i pieczarki i dusimy aż odparuje z pieczarek woda i staną się miękkie.doprawiamy solą i pieprzem. Mozzarellę zcieramy na tarce i mieszamy z serem żółtym. Bagietkę kroimy na 3-4 mnieksze kawałki a następnie każny w poprzek na 2 części.Na bagietne rozsmarowujemy uduszone pieczarki z szynką,posypujemy serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200°C i pieczemy aż ser się roztopi. Po wyjęciu z piekarnika polewamy zapiekanki majonezem i keczupem oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem jeżeli ktoś lubi. Smacznego :)
BSz