Sposób przygotowania:
Domowe zapiekanki z bagietki
1. Pieczarki oczyszczamy i dowolnie kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pieczarki z niewielkim didatkiem soli i pieprzu, aż woda odparuje.
2. Bagietkę kroimy na cztery części. Na każdą nakładamy porcję pieczarek, następnie posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy po plasterku zółtego sera.
3. Nasze zapiekanki układamy na blaszce, a następnie wkladamy je do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na kilka minut, aż ser się rozpuści.
4. Po podgrzaniu polewamy je keczupem i układamy na nich po plasterku pomidora, dwa plasterki ogórka i czerwoną cebulę. Ozdabiamy kleksami majonezu.
2. Bagietkę kroimy na cztery części. Na każdą nakładamy porcję pieczarek, następnie posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy po plasterku zółtego sera.
3. Nasze zapiekanki układamy na blaszce, a następnie wkladamy je do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na kilka minut, aż ser się rozpuści.
4. Po podgrzaniu polewamy je keczupem i układamy na nich po plasterku pomidora, dwa plasterki ogórka i czerwoną cebulę. Ozdabiamy kleksami majonezu.