Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Domowy barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszczyk czerwony np. do uszek

Domowy barszcz czerwony

Składniki:

Domowy barszcz czerwony

 

  • 2,5 kg buraków pokrojonych w plastry
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka majeranku
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • Kilka gwoździków
  • 4 pazurki czosnku
  • 2 łyżeczki kwasku cytrynowego

 

Sposób przygotowania:

Domowy barszcz czerwony
Przygotowanie Buraki z przyprawami ( cukier, majeranek, ziele angielskie, gwoździki, czosnek, kwasek cytrynowy) wymieszać odstawi na 12 godziny. Buraki z przyprawami wkładamy do gotującego się rosołu. Zagotować i odstawić na gorąca kuchnie na około 2 godziny doprawić do smaku solą i kwaskiem cytrynowym.