Sposób przygotowania:
Domowy cheeseburger
Mięso przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem mieszamy. Mięso dzielimy na 6 części. Formujemy placuszki wielkości dłoni (6 sztuk).
Na trzech placuszkach mięsnych układamy żółty ser, przykrywamy pozostałymi mięsnymi placuszkami i dokładnie zlepiamy boki. Gotowe kotlety smażymy przez kilka minut z dwóch stron.
Bułki przekrawamy, delikatnie smarujemy masłem i podpiekamy.
Na gorące bułki nakładamy gorące kotlet, na wierzch kilka plastrów ogórków konserwowych oraz poszatkowaną kapustę lodową. Na drugą część bułki nakładamy ketchup, przykrywamy.
Bułki podajemy z sałatą z pomidorami i papryką.
Na trzech placuszkach mięsnych układamy żółty ser, przykrywamy pozostałymi mięsnymi placuszkami i dokładnie zlepiamy boki. Gotowe kotlety smażymy przez kilka minut z dwóch stron.
Bułki przekrawamy, delikatnie smarujemy masłem i podpiekamy.
Na gorące bułki nakładamy gorące kotlet, na wierzch kilka plastrów ogórków konserwowych oraz poszatkowaną kapustę lodową. Na drugą część bułki nakładamy ketchup, przykrywamy.
Bułki podajemy z sałatą z pomidorami i papryką.