Sposób przygotowania:
Domowy cheeseburger
Kotlety:
1. Mięso wołowe wymieszaj z boczkiem
2. Do mięsa dodaj jajko, przyprawy oraz mąkę i dobrze wymieszaj
3. Z mięsa formuj okrągłe większe - lecz nie za grube kotlety
4. Smaż ok 20 min z oby dwóch stron an patelni grillowej
Dodatki:
1. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry. Plastry smażymy z oby dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju aż plastry nabiorą delikatnie brązowego kolorku
2. Pomidora kroimy w plastry
3. Na kotlety układamy po 1 plasterku sera - podpiekamy w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści Burgery:
1. Bułki przekrawamy wzdłuż na pół, obie połówki smarujemy musztardą oraz ketchupem.
Ukadamy : Podgrzany Spód bułki, sałata , cebula, ciepły kotlet z serem sera, ogórki, pomidor, podgrzana góra bułki.
Bułki:
1. Do miski dodajemy wszystkie składniki na bułki.
2. Mieszamy delikatnie łyżką
3. Ciasto wykładamy na strolnicę i wyrabiamy aż ciasto będzie jędrne i ładnie będzie odchodziło od ręki
4. Wyrobione ciasto wkłądamy do miski. Przykrywamy ściereczką i dostawiamy na godzinę w ciepłe miejsce
5. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych kawałków. Z każdej części formujemy kulki. ( ja osobiście zbieram ciasto jak w sakiewkę, delikatnie toczę na blacie i układam na blaszce zlepieniem do dołu). Bułki kładziemy na blaszkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 min
6. Bułki delikatnie spłaszczamy dłonią, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem
7. Bułki pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut
1. Mięso wołowe wymieszaj z boczkiem
2. Do mięsa dodaj jajko, przyprawy oraz mąkę i dobrze wymieszaj
3. Z mięsa formuj okrągłe większe - lecz nie za grube kotlety
4. Smaż ok 20 min z oby dwóch stron an patelni grillowej
Dodatki:
1. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze plastry. Plastry smażymy z oby dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju aż plastry nabiorą delikatnie brązowego kolorku
2. Pomidora kroimy w plastry
3. Na kotlety układamy po 1 plasterku sera - podpiekamy w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści Burgery:
1. Bułki przekrawamy wzdłuż na pół, obie połówki smarujemy musztardą oraz ketchupem.
Ukadamy : Podgrzany Spód bułki, sałata , cebula, ciepły kotlet z serem sera, ogórki, pomidor, podgrzana góra bułki.
Bułki:
1. Do miski dodajemy wszystkie składniki na bułki.
2. Mieszamy delikatnie łyżką
3. Ciasto wykładamy na strolnicę i wyrabiamy aż ciasto będzie jędrne i ładnie będzie odchodziło od ręki
4. Wyrobione ciasto wkłądamy do miski. Przykrywamy ściereczką i dostawiamy na godzinę w ciepłe miejsce
5. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 równych kawałków. Z każdej części formujemy kulki. ( ja osobiście zbieram ciasto jak w sakiewkę, delikatnie toczę na blacie i układam na blaszce zlepieniem do dołu). Bułki kładziemy na blaszkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 min
6. Bułki delikatnie spłaszczamy dłonią, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem
7. Bułki pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut