Sposób przygotowania:
Domowy chleb z czarnuszką
Do miski wsypujemy mąkę pszenną oraz orkiszową, sól, drożdże, czarnuszkę i mieszamy.
Następnie wlewamy wodę i wyrabiamy ciasto na chleb. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przekładamy chleb do keksówki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Po tym czasie posypujemy czarnuszką. Wstawiamy chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony chleb studzimy na kratce. Smacznego.
Następnie wlewamy wodę i wyrabiamy ciasto na chleb. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przekładamy chleb do keksówki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Po tym czasie posypujemy czarnuszką. Wstawiamy chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony chleb studzimy na kratce. Smacznego.