Sposób przygotowania:
Domowy chleb z prażoną cebulką
Do miski wsypujemy mąkę do wypieku chleba, lub mąkę 650. Do drugiej miski wlewamy szklankę letniej wody i dodajemy 5 dag drożdży - mieszamy aż drożdże rozpuszczą się. Wlewamy do mąki. Dodajemy 4 łyżki prażonej cebulki, 4 łyżki siemia lnianego 5 łyżek otrębów. Mieszamy lekko. Dodajemy 2 łyżeczki soli i dolewamy 3 szklanki ciepłej wody. Dolewamy 4 łyżki octu balsamicznego.
Mieszamy ciasto dużą drewniana łyżką. Nakładamy ciasto do formy. Wierzch smarujemy wodą.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 min w 180 stopniach.
Mieszamy ciasto dużą drewniana łyżką. Nakładamy ciasto do formy. Wierzch smarujemy wodą.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 min w 180 stopniach.