sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

domowy chlebek razowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy chlebek,wersja amatorska

domowy chlebek razowy

Składniki:

domowy chlebek razowy

 

  • 450 gram wody,
  • 450 g maki pszennej razowej,
  • 220 gram maki pszennej,
  • 40 dag drozdzy,
  • 2 lyzeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru

 

Sposób przygotowania:

domowy chlebek razowy
Drozdze rozrabiamy z niewielka iloscia wody i cukru.Gdy wyrosna dodajemy pozostale skladniki,dolewamy 1 lyzke oleju i wyrabiamy okolo 2-3 minut.Odstawiamy do wyrosniecia po czym przekladamy na natluszczona blaszke i pieczemy 50-60 minut w temp.200 stopni.

Tagi:

mak