Sposób przygotowania:
Domowy Fast Food
Do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko, sól, mielony czarny pieprz, majeranek oraz bułkę tartą i wyrabiamy jednolite ciasto które odchodzi od ręki. Formujemy pięć płaskich kotlecików. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na rumiano z każdej strony. Jeśli nie jesteśmy pewni czy mięso się dopiekło możemy podlać troszkę wody i przykryć pokrywką na chwilę aby mięso się poddusiło.
Kromki chleba przekrawamy i składamy na pół, na każdej układamy po kolei plasterek żółtego sera, upieczony kotlet, smarujemy go majonezem i keczupem. Następnie układamy po plasterku pomidora i kilka plasterków ogórka konserwowego. Całość przekłuwamy patyczkami do szaszłyków.
Kromki chleba przekrawamy i składamy na pół, na każdej układamy po kolei plasterek żółtego sera, upieczony kotlet, smarujemy go majonezem i keczupem. Następnie układamy po plasterku pomidora i kilka plasterków ogórka konserwowego. Całość przekłuwamy patyczkami do szaszłyków.