Sposób przygotowania:
Pyszny domowy kebab
Pół szklanki mleka lekko podgrzewam, wkruszam drożdże dodaję cukier i szczyptę mąki. Mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie robie sałatkę. Pomidora, ogórka i paprykę kroję w mniejsze kawałki, dodaję porwaną sałatę lub poszatkowana kapustę . Cebulę kroje w półtalarki. Wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem. Do miski wsypuje mąkę, dodaje szczyptę soli, olej i wyrośnięty zaczyn oraz pozostałe pół szklanki ciepłego mleka. Wyrabiam i odstawiam do wyrośnięcia. Fileta kroje w kostkę, opruszam przyprawą do gyrosa, smażę wraz z cebulą na odrobinie oleju i przestudzam. kiedy ciasto wyrosnie rozwałkowuję na dwa kwadraty. kążdy smaruję koncentratem/ketchupem. Kładę połowę mięsa z cebulą. Można jeszcze opruszyć przyprawą. Składam po przekatnej i dociskam boki. Piękę na złoto. Wyjmuję z pieca i zostawiam na 10 minut. Każdy placek przecinam na dwa trójąty. Napełniam sałatką. Polewam sosem czosnkowym przygotowanym z majonezu i jogurtu ,oraz rozgniecionego ząbka czosnku.