Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowe hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Domowy fast food u nas gości sporadycznie, raczej rzec mogę, że to pokusa mojego męża powoduje że bywa na naszym stole. Jednak jak tu nie skusić się na tak ładnie wyglądającą bułeczkę?

Domowe hamburgery Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hamburgery

 

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy okrągłe duże wielkości bułki kotlety, które spłaszczamy je i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Smażymy do przyrumienienia z dwóch stron. Bułki do hamburgerów przekrawamy i wewnętrznymi stronami podpiekamy na grillowej patelni by były chrupkie. Dolną część smarujemy ketchupem, układamy gorącego kotleta i nakładamy sałatę i pomidora. Przykrywamy drugą częścią bułeczki i podajemy.
Domowe hamburgery
Etap 1 z mięsa mielonego przygotowujemy masę na kotlety
Domowe hamburgery
Etap 2 kotletry smazymy do przyrumienienia z dwóchs tron
Domowe hamburgery
Etap 3 na podpieczone bułki nakłądamy ketchup i kotlety
Domowe hamburgery
Etap 4 następnie nakłądamy sałatę i pomidora - skłądamy bułkę