Sposób przygotowania:
Domowy gyros
Frytki wysypujemy na blaszkę, ewentualnie podlewamy odrobiną oleju i zapiekamy do zarumienienia. W tym czasie kroimy mięso na małe kawałki, krojąc wzdłuż od strony prawej do lewej ( tak jak robią to w barach z kebabem ). Obsypujemy mięso przyprawą do gyrosa i odkładamy na chwilę do lodówki. Następnie na patelni z rozgrzanym olejem smażymy mięso powoli, na małym ogniu, żeby się nie przypaliło, a doszło w środku. W tym czasie kapustę myjemy i kroimy w paski. Wrzucamy do miski. Pomidory przekrajamy na pół i kroimy w plasterki. Ogórka także kroimy w ten sposób. Jogurt mieszamy z całą przyprawą do grzanek. Dodajemy odrobinę ketchupu. Zalewamy jogurtem sałatkę i wykładamy na talerze. Obok kładziemy frytki i mięso. I gotowe.