Sposób przygotowania:
Domowy kebab wieprzowyETAP 1:
Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać wszystkie przyprawy. Dodać też przeciśnięty przez praskę czosnek i startą na tarce na drobnych oczkach cebulę. Dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę mięsną.
Masę przełożyć na folię spożywczą i zawinąć formując walec. Włożyć do zamrażarki żeby stwardniało. Następnie wyjąć, rozwinąć i pokroić na cienkie plasterki.
Plasterki smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni i wykładać na talerz. Mięso można zawinąć w tortille posmarowane majonezem lub podać z innymi dodatkami.
![Domowy kebab wieprzowy Domowy kebab wieprzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kebab-wieprzowy-545524.jpg)
![Domowy kebab wieprzowy Domowy kebab wieprzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kebab-wieprzowy-545525.jpg)
![Domowy kebab wieprzowy Domowy kebab wieprzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kebab-wieprzowy-545526.jpg)
![Domowy kebab wieprzowy Domowy kebab wieprzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kebab-wieprzowy-545527.jpg)
![Domowy kebab wieprzowy Domowy kebab wieprzowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kebab-wieprzowy-545528.jpg)