WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1512]

Grillowane burgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grillowane burgery z grillowana bułką, grillowanymi kotletami wieprzowymi, serem i warzywami oraz sosem.

Grillowane burgery Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane burgery

 

  • 3 bułki np kajzerki
  • 300g mięsa mielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz do smaku
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • Szczypta ostrej papryki w proszku
  • Szczypta majeranku
  • 3 plasterki sera żółtego
  • 1 ogórek konserwowy
  • Kawałek cebuli
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Grillowane burgery

ETAP 1:

Mięso mielone wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz majerankiem. Podzielić na 3 części i uformować w 3 płaskie kotlety.

Kotlety ułożyć na rozgrzanym grillu elektrycznym i smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia na grilla włożyć bułki przekrojone na połówki i grillować razem aż bułki się zrumienią.

Majonez wymieszać z ketchupem na jednolity sos.

Sosem posmarować bułki. Ułożyć kotlety. Na to po plasterku sera, plasterki cebuli, pomidora i ogórka. Przykryć połówkami bułek.

Podawać na gorąco.

Grillowane burgery
Ogorek, pomidor i cebula oraz ser nałożone na mięso
Grillowane burgery
Grillowane kotlety nałożone na bułkę z sosem
Grillowane burgery
Kotlet i bułka w trakcie grillowania na grillu elektrycznym
Grillowane burgery
Sos majonezowo - ketchupowy do hamburgerow