Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowy kebab z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy kebab z piekarnika to propozycja która smakuje mięsożercą. Polecam podawać z pieczonymi ziemniakami.

Domowy kebab z piekarnika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowy kebab z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Domowy kebab z piekarnika
Do miski przekładamy mięso, dodajemy przeciśnięty czosnek, olej oraz przyprawy: przyprawę do kebaba, czosnek niedźwiedzi, sól i świeżo mielony pieprz - wyrabiamy na jednolitą masę.

Z mięsa formujemy podłużne kotlety wielkości dłoni (dobrze ugniatamy), nabijamy na patyczki.

Kebaby układamy na blaszce wyłożonej papierem (u mnie torebka do pieczenia przecięta na pół), wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut (pierwsze 10 minut piekłam pod przykryciem drugą częścią torebki).
Domowy kebab z piekarnika
Do miski przekładamy mięso, dodajemy przeciśnięty czosnek, olej oraz przyprawy: przyprawę do kebaba, czosnek niedźwiedzi, sól i świeżo mielony pieprz - wyrabiamy na jednolitą masę.
Domowy kebab z piekarnika
Z mięsa formujemy podłużne kotlety wielkości dłoni (dobrze ugniatamy), nabijamy na patyczki.
Domowy kebab z piekarnika
Kebaby układamy na blaszce wyłożonej papierem (u mnie torebka do pieczenia przecięta na pół), wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut (pierwsze 10 minut piekłam pod przykryciem drugą częścią torebki)