patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Kebab na patyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny kebab na patyku idealnie pasuje do frytek, kasz podawany z sosem czosnkowym. Z mięsa wołowego.

Kebab na patyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebab na patyku

Kebab

Przyprawy

Dodatkowo

  • 12 patyków do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Kebab na patyku
Mięso mielone przekładam do miski. Pora drobno siekam przekladam do miski. Imbir obieram również drobno siekam dodaję do mięsa.

Następnie dodaję jajka, płatki oraz przyprawy oraz drobno posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wyrabiam.

Międzyczasie patyczki zalewam wodą by nasiąkły ok 30 min. Wyrobione mięso formuję. Nabijam na kijek.

Układam na foli aluminiowej. Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Kebab na patyku
Do mięsa dodaję jajka, imbir, szczypiorek i przyprawy.
Kebab na patyku
Następnie do mięsa dodaję pozostałe składniki.
Kebab na patyku
Całość wyrabiam na jednolitą masę mięsną.
Kebab na patyku
Mięso nabijam na wilgotne patyczki do szaszłyków.

Tagi:

danie kebab