Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowy kebab z czerwoną kapustą

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki i smaczny domowy kebab dla każdego

Domowy kebab z czerwoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy kebab z czerwoną kapustą

 

  • 4 tortille ala pita
  • 50 dag chudego mięsa wieprzowego
  • mała główka sałaty lodowej
  • mały słoiczek kapusty czerwonej
  • sos czosnkowy
  • szczypiorek
  • opakowanie przyprawy kebab

 

Sposób przygotowania:

Domowy kebab z czerwoną kapustą
Mięso myjemy i drobno kroimy, wrzucamy na patelnię, dodajemy opakowanie przyprawy do kebaba i podsmażamy na złoty kolor (można podlać olejem jeżeli jest taka konieczność) Sałatę lodową oraz szczypiorek drobno siekamy, kapustę czerwoną odcedzamy. Następnie na placku układamy sałatę lodową, kapustę czerwoną, podsmażone na złoty kolor mięso w przyprawach polewamy całość sosem czosnkowym i posypujemy szczypiorkiem. Zwijamy w kopertę i grillujemy bądź opiekamy na elektrycznym grillu. Smacznego
Domowy kebab z czerwoną kapustą
Mięso drobno kroimy i podsmażamy z przyprawa kebab
Domowy kebab z czerwoną kapustą
Sałatę lodową i szczypiorek drobno siekamy, kapustę odsączamy
Domowy kebab z czerwoną kapustą
Na placku układamy sałatę lodową oraz kapustę czerwoną
Domowy kebab z czerwoną kapustą
dodajemy mięso sos czosnkowy i szczypiorek - zawijamy- opiekamy