Sposób przygotowania:
Domowy kisiel z jabłuszkiem
Sok wraz z jedną łyżeczką miodu zagotowujemy mieszając co jakiś czas by miód się dobrze rozpuścił. Wodę łączymy z mąką ziemniaczaną.
Jabłko wyparzamy, obieramy ze skórki i ścieramy najlepiej na szklanej tarce, ewentualnie na bardzo drobnych oczkach. Możemy również posiekać w drobną kosteczkę.
Do gotującego soczku przelewamy rozmieszaną wodę z mąką oraz dodajemy jabłko. Mieszamy do zagotowania i zestawiamy z palnika do ostudzenia.
Jabłko wyparzamy, obieramy ze skórki i ścieramy najlepiej na szklanej tarce, ewentualnie na bardzo drobnych oczkach. Możemy również posiekać w drobną kosteczkę.
Do gotującego soczku przelewamy rozmieszaną wodę z mąką oraz dodajemy jabłko. Mieszamy do zagotowania i zestawiamy z palnika do ostudzenia.