Sposób przygotowania:
Domowy krem kokosowy
Herbatniki pokruszyć i przełożyć do miski. Mleko lekko podgrzać i wlać do miski z herbatnikami, wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie miękkie ciastka dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Wystarczy zrobić to łyżką, mikser ani blender są niepotrzebne. Dodać miękkie masło, cukier puder, wiórki kokosowe. Całość ponownie wymieszać na jednolitą masę. Pozostawić na godzinę na blacie, a następnie jeszcze raz wymieszać i przełożyć do słoika. Na wierzchu oprószyć wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi. Przechowywać w lodówce, na chwilę przed podaniem krem z niej wyjąć, aby nieco zmiękł. *zrobiłam na podstawie przepisu @domiwkuchni znalezionym na jednym z portali kulinarnych, tutaj podaję z moimi zmianami
Alex_M
anemon
No to mnie rozszyfrowałaś! Właśnie tak smakuje najlepiej.