Sposób przygotowania:
Rogale z mąki sojowej z kremem kokosowym
Do szklanki wlałam letnią wodę , dodałam drożdże i cukier, rozmieszałam. Dodałam mąkę pszenną i zamieszałam, zrobiłam rozczyn . Do misy wsypałam mąkę pszenną , a potem sojową. Dodałam rozczyn oraz rozpuszczoną margarynę letnią. Rozbełtałam jaja z mlekiem i dodałam do reszty składników. Wymieszałam i na końcu dodałam miód. Ciasto wyrobiłam i zostawiłam na godzinkę pod ściereczką. Ciasto podzieliłam na 6 części i wałkowałam małe placuszki. Robiłam nacięcia , wychodzi 8 rogalików z jednego placuszka . Kładłam łyżeczką krem kokos z alkoholem i zwijałam rogaliki. Kładłam na blaszkę wyłożoną panierem do pieczenia po 16 sztuk. Smarowałam je rozbełtanym jajem i piekłam w 170 stopniach 20 minut. Wyszło 48 rogalików