Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem kokosowym
W garnku stopić margarynę, dodać cukier i kakao oraz dolać wodę, cały czas mieszając wszystko razem gotować na malutkim ogniu około 5 min, przestudzić. Kiedy masa czekoladowa jest zimna, ale jeszcze nie zastygła dodać żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko razem ucierać (najlepiej robotem) do uzyskania pęcherzyków powietrza, na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do średniej wielkości tortownicy(około 25 cm średnicy), piec w temp. 180-190 do 50 min. Krem kokosowy: Śmietanę zagotować z białą czekoladą, ostudzić i dobrze schłodzić. Zimną śmietanę ubić z dodatkiem śmietany w proszku i delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi. Zimne ciasto przekroić na połowę i nasączyć oba krążki winem wiśniowym. Dolny krążek ułożyć ponownie w tortownicy wyłożyć na nim całą masę kokosową, przykryć drugim krążkiem i schłodzić w lodówce. Kiedy ciasto zastygnie wyjąć z tortownicy, polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.
cherry
Tit
Natala1210
anemon
muffinki