femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Domowy krupnik na golonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna rozgrzewająca zupka idealna na chłodne dni... Prosta, szybka, a co najważniejsze sycąca...! ;-)

Domowy krupnik na golonce

Składniki:

Domowy krupnik na golonce

 

Sposób przygotowania:

Domowy krupnik na golonce
Na samym początku kaszę jęczmienną zalej zimną wodą.Golonkę umyj. Do garnka wlej wodę, a następnie włóż do niego golonkę. Gotuj na małym ogniu. W trakcie gotowania dodaj odrobinę soli, pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kosteczkę. Pietruszkę i marchewkę oskrob i umyj, a następnie przekrój na połowę. Gdy mięso będzie miękkie dodaj ziemniaki, warzywa oraz umytego pora. Z kaszy odlej wodę, a gdy wywar zacznie się gotować dodaj do niego namoczoną wcześniej kaszę. Całość gotuj jeszcze prze moment.Mięso z golonki można obrać i wrzucić do zupy.