eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Domowy majonez mojej mamy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Majonez najczęściej robię tylko do sałatek jarzynowych .Jest dla mnie najlepszy bo swojski i bez żadnej chemii w proszku.

Domowy majonez mojej mamy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy majonez mojej mamy

 

  • 1 jajko
  • Sól,
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • 1-2 łyżki woda z ogórków kiszonych,
  • olej roślinny

Sposób przygotowania:

Domowy majonez mojej mamy
Do miski wbijamy jajko ,dodajemy sól i ubijamy mikserem lub blenderem dolewając olej małymi strumieniami cały czas trzepiąc. Pod koniec ubijania dajemy musztardę najlepiej delikatesową. Pod koniec wlać wodę z ogórków kiszonych daje lepszy i winny smak. Wszystko razem jeszcze ubijamy aż zrobi się trochę gęściejszy{tyle musimy wlać oleju}.
Domowy majonez mojej mamy
lubię go robić bo mi najlepiej smakuje..

Tagi:

jajko jajka