Sposób przygotowania:
Pyszny domowy makaronWykonanie ciasta:
Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy dołek wbijamy jajka, dodajemy sól.
Wykonanie ciasta:
Następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i odstawiamy na pół godziny.
Krojenie:
Ciasto dzielimy na kilka części. Każdą część cienko wałkujemy, kroimy w prostokąty, układamy jeden na drugim i kroimy.
Suszenie:
Makaron rozrzucamy na posypanej mąką stolnicy, zostawiamy na około pół godziny żeby trochę przesechł. Od czasu do czasu mieszamy, żeby się nie posklejał.
Gotowanie:
Przygotowany makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzanie:
Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Dokładnie osączamy z wody i mieszamy, żeby się nie posklejał.
Blendi
Babeczka35
Zgadza się,że najlepszy:)