Sposób przygotowania:
Domowy rosół drobiowy
Cebulę obieram i opalam w całości nad palnikiem gazowym. Do dużego garnka wkładam umyte, rozporcjowane mięso, dodaję włoszczyznę i zalewam zimną wodą. Całość doprowadzam do wrzenia. Od zagotowania gotuję rosół około 2 godziny na bardzo małym ogniu.
Podczas gotowania zbieram za pomocą łyżki cedzakowej tzw. szumowinę tj. białą pianę. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Rosół podaję na gorącą z ugotowanym makaronem. Na talerzach posypuję rosół posiekaną natką pietruszki i wkładam kawałki ugotowanej marchewki.
Gotuję makaron: Do garnka wlewam wodę, wsypuję 1 łyżeczką soli i dodaję makaron. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzam i przelewam zimną wodą.
Podczas gotowania zbieram za pomocą łyżki cedzakowej tzw. szumowinę tj. białą pianę. Na koniec doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Rosół podaję na gorącą z ugotowanym makaronem. Na talerzach posypuję rosół posiekaną natką pietruszki i wkładam kawałki ugotowanej marchewki.
Gotuję makaron: Do garnka wlewam wodę, wsypuję 1 łyżeczką soli i dodaję makaron. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzam i przelewam zimną wodą.
antonelii
Ta piana to białko i nie należy go zbierać a żeby w ogóle się nie wytrącało polecam gotować na małym ogniu od początku