Sposób przygotowania:
Domowy serek z jogurtu greckiego
Do pojemnika z jogurtem greckim wsypujemy przyprawę i mieszamy.
Następnie dodajemy rozmrożony szpinak i ponownie dokładnie mieszamy. Suszone pomidory wyjmujemy z oleju i kroimy w drobną kosteczkę. Pieczony czosnek również kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki dokładamy do jogurtu, przyprawiamy solą i pieprzem ( do smaku ) i mieszamy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Przygotowany serek przekładamy na sitko, wkładamy do lodówki i zostawiamy najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień serek przekładamy do miseczki.
Następnie dodajemy rozmrożony szpinak i ponownie dokładnie mieszamy. Suszone pomidory wyjmujemy z oleju i kroimy w drobną kosteczkę. Pieczony czosnek również kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki dokładamy do jogurtu, przyprawiamy solą i pieprzem ( do smaku ) i mieszamy, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Przygotowany serek przekładamy na sitko, wkładamy do lodówki i zostawiamy najlepiej na całą noc.
Na drugi dzień serek przekładamy do miseczki.
SylaUla
kuchenny świat