michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Domowy smalec ze skawarkami i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smalec jest idalny do kanapek z ogórkiem kiszonym

Domowy smalec ze skawarkami i mięsem

Składniki:

Domowy smalec ze skawarkami i mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy smalec ze skawarkami i mięsem
Słoninę, łopatkę oraz boczek umyć, osuszyć a następnie pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić słoninę wstawić na ogień i powoli smażyć, w tym czasie czosnek podzielić na ząbki i obrać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Gdy wytopi się tłuszcz ze słoniny i skwarki zrobią się lekko złote dodać boczek oraz karkówkę smażyć jeszcze kilka minut aż wszystko zbrązowieje pod koniec dodać czosnek oraz sól. Gorący smalec przelewać do słoików, pozostawić do schłodzenia.