klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Domowy sos koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Domowy sos koperkowy wspaniale nadaje się do świeżej ryby jak i do kurczaka lub gołąbków. Przepis na sos koperkowy jest szybki i łatwy do zrobienia.

Domowy sos koperkowy

Składniki:

Domowy sos koperkowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy sos koperkowy
Pęczek kopru umyj i osusz. Następnie koper posiekaj. Do garnka włóż masło i je roztop , a później dodaj mąkę. Masło z mąką chwilę podsmażamy chwilkę mieszając. Dolewamy zimny bulion.

Mieszając doprowadzamy składniki do wrzenia. Po zagotowaniu się bulionu dodajemy koperek i znowu zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia dodajemy śmietanę, sól i pieprz.