Sposób przygotowania:
Domowy kebab w bułce
kroimy fileta z kurczaka w paski bierzemy się zamasędodajemy do miski łyżeczkę małą oleju i dodajemy trochę przyprawy kebab / gyros i wrzucamy do miski mięso z masą i wstawiamy mięso marnujące się w masie do lodówki na 24 godziny na drugi dzień wyciągamy z lodówki i w stawiamy nagrzaną patelnie na palnik i smażymy mięso przez 2 minuty z jednej stronyzabieramy się za sałatkę kroimy pomidora i dodajemy do miski z sałata lodową rozerwaną na kawałki potem kroimy ogórka w talarki cienkiei dodajemy do miski z resztą warzywi na koniec kroimy papryke w kosteczkębiorę się za sos sałatkowy koperkowy w tym czasie daje do piekarnika chlebek pitana jakieś 10 minut do piekarnika żeby był ciepły w środku i chrupkirobimy sos sałatkowy daję do kubeczkazawartość torebki sosu zalewam to resztą oleju i 1 łyżeczką małą wody i mieszamy to na jeden sosi dodajemy ten sos do naszej sałatki i na końcu robimy sos czosnkowy kroimy czosnek i dodajemy do miseczkipotem dodajemy 2 łyżki majonezu 1 jedna łyrzke jogurtu naturalnego lub śmietany 18stki oraz do smaku sól pieprzoraz koperek suszony i oczywiście czosnek suszony i mieszamy na jeden sos dajemy go do lodówki na 10 minut żeby się smaki zgryzływyciągamy chlebek pita z piekarnika jest gorący uważajcie żeby się nie poparzyćrozkrawamy go by postała kieszeń w chlebku dajemy najpierwsos czosnkowy do chlebka potem mięso surówka. mięso sos i surówka. gotowenajlepiej podawać z reszta sosu i surówką