Sposób przygotowania:
Domowy sos pomidorowy
taki sos w domowej spiżarni to skarb, niezbędna baza w wielu daniach.
pomidory sparzamy , obieramy ze skórki. dzielimy na pół, usuwamy twarde części ( zostawiamy pestki) . następnie kroimy w kostkę, zalewa szklanką wody i dusimy do miękkości. doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze 10 minut. blendujemy na gładko. przekładamy do słoików, pasteryzujemy 15 minut.
Smacznego:)
pomidory sparzamy , obieramy ze skórki. dzielimy na pół, usuwamy twarde części ( zostawiamy pestki) . następnie kroimy w kostkę, zalewa szklanką wody i dusimy do miękkości. doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze 10 minut. blendujemy na gładko. przekładamy do słoików, pasteryzujemy 15 minut.
Smacznego:)