Sposób przygotowania:
Domowy syrop miodowy (na odporność)
Cytrynę i limonkę myjemy i wyciskamy z nich sok, przelewamy do słoiczka. Imbir obieramy (najlepiej łyżeczką) i kroimy w plasterki. Pokrojony imbir dodajemy do soku.
Następnie dodajemy miód oraz wodę (przegotowaną, ciepłą). Mieszamy dokładnie aby miód się rozpuścił.
Na koniec wkładamy pokrojoną na plasterki cytrynę. Zakręcamy słoiczek i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień syrop będzie już gotowy. Pijemy po łyżeczce dziennie.
Następnie dodajemy miód oraz wodę (przegotowaną, ciepłą). Mieszamy dokładnie aby miód się rozpuścił.
Na koniec wkładamy pokrojoną na plasterki cytrynę. Zakręcamy słoiczek i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień syrop będzie już gotowy. Pijemy po łyżeczce dziennie.