Sposób przygotowania:
Zielona pasta curry medium
1. Skórkę z limonki starłam, a sok wycisnęłam.
2. Nasiona kolendry rozbiłam w moździerzu i uprażyłam chwilkę na suchej patelni razem z kminem (nie jest to konieczne, ale uprażone maja intensywniejszy aromat)
3. Warzywa obieramy i kroimy na kawałki (będą miksowane, więc nie trzeba się starać). Kolendrę i bazylię płuczemy.
4. Wszystko umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy sól i pieprz i miksujemy na możliwie jak najgładsza masę.
2. Nasiona kolendry rozbiłam w moździerzu i uprażyłam chwilkę na suchej patelni razem z kminem (nie jest to konieczne, ale uprażone maja intensywniejszy aromat)
3. Warzywa obieramy i kroimy na kawałki (będą miksowane, więc nie trzeba się starać). Kolendrę i bazylię płuczemy.
4. Wszystko umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy sól i pieprz i miksujemy na możliwie jak najgładsza masę.