donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Domowy smalec wg donia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smalec może posłużyć nam jako super dodatek do chleba, jest również dobry do smażenia na nim jakichkolwiek potraw.

Domowy smalec wg donia

Składniki:

Domowy smalec wg donia

 

  • 1 kg słoniny
  • 2 spore cebule

Sposób przygotowania:

Domowy smalec wg donia
Naszą słoninę myjemy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Tak oto pokrojoną słoninę przekładamy do rondelka i na wolnym ogniu zaczynamy wytapiać.

Po 20 minutach do słoniny dodajemy pokrojoną w drobną kostę cebulkę.

Wszystko razem wytapiamy kolejne 30 minut.

Przelewamy do metalowej miski i odstawiamy do ostygnięcia.