KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Dorada na zielonej sałacie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dietetyczna dorada z zieloną sałatką.

Dorada na zielonej sałacie. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorada na zielonej sałacie.

 

  • świeża dorada,
  • garść rukoli,
  • 4 pomidorki,
  • 1/4 kalarepy,
  • łyżka musztardy francuskiej,
  • dobra oliwa,
  • ząbek czosnku,
  • natka pietruszki,
  • łyżka masła,
  • cytryna,
  • sól,pieprz,
  • do dekoracji można użyć czerwone porzeczki,

Sposób przygotowania:

Dorada na zielonej sałacie.
Rybę patroszymy, czyścimy, myjemy w zimnej wodzi, osuszamy, całą solimy, skrapiamy cytryną ( również wewnątrz), faszerujemy posiekanym czosnkiem wymieszanym z masłem, natką pietruszki. Doradę smażymy na rozgrzanej, skropionej dobrą oliwie patelni przez kilka minut z każdej strony. Sałatka: kalarepę kroimy na cienkie paski, pomidory na ćwiartki,mieszamy wszystkie składniki do sałatki, doprawiamy solą, pieprzem, dobrą oliwą. Gotową rybę układamy na sałacie i dekorujemy kolorowymi dodatkami.
Dorada na zielonej sałacie.
dorada na zielonej sałacie z dodatkiem kalarepy.
Dorada na zielonej sałacie.
Patroszymy dokładanie myjemy i skrapiamy cytryną posypując solą.
Dorada na zielonej sałacie.
Faszerujemy masłem